вторник, 2 февруари 2016 г.

Камфор и рак

В Латинска Америка разтворът от камфор във вино се използва като средство срещу някои видове тумори и респираторни проблеми.

 За намазване биха могли се ползват няколко налични на българският пазар ветеринарни  стоматологични и козметични  продукта , които обаче са в съчетание с други съставки освен камфор. :
 1.  Камфор-Салициликум (Сигма Провадия)


2.Антифлегмин мазило





 3.ХЛОРФЕНОЛ КАМФОР Индия (Концентриран разтвор!!! )

4.Маска за лице за мазна кожа с мента, камфор и хума 30 мл
 250 МЛ -22лв. - ТУК   
Към тази маска може да бъде добавен камфор на прах за да се постигне нужната концентрация ,посочена по-горе в рецептата.

5. Камфора на прах - Индия  - Химакс ( не е посочено дали е синтетична или натурална )



Изибражение Фрамар 
=======================================================================

Камфоровото дърво (Cinnamomum camphora) представлява растение, което достига до 40 метра височина. Принадлежи към семейство Лаврови. То се среща в диворастящ вид в Южен Китай и на остров Тайван.
 Състав на камфора
Суровият камфор се добива от камфорово дърво под формата на бяло кристално вещество. Всички части на дървото съдържат етерично масло – корените 8%, дървесината около 4%, клоните до 2%, листата около 1,8%.
Ползи от камфор
Обикновено камфор се използва външно за облекчаване на ревматични и артритни болки, болки в гърба и невралгия. Може да се използва за кожни проблеми като херпес, измръзнали места, обриви на устата, за втриване в гърдите при бронхит и други белодробни инфекции.
Камфорът много често се прилага за парни инхалации, целящи да намалят кашлицата. Тези инхалации имат местно обезболяващо действие и премахват секретите.
Когато крем или мазило, което съдържа камфор се втрие в гърдите, гърба или гърлото, телесната топлина спомага за отделяне на камфорови пари и щом те се вдишат, спомагат за разлагане на слузта и облекчаване на задръстените дихателни пътища.

Когато камфор се прилага върху кожата като мехлем, той действа като много добро противораздразващо средство, което стимулира нервните окончания и спомага за намаляване на болката.
Студени компреси от камфор се използват при навяхвания и контузии. Много малки количества от камфоровото масло, добавени в кремове, са достатъчни за облекчаване на възпалителни заболявания и премахване на зачервявания. Той е изключително полезен срещу акне и напукани ръце.
Камфорът облекчава слънчеви изгаряния, помага при сърцебиене и коронарна болест, използва се при хронична сърдечна недостатъчност. Действа благоприятно на сърдечния мускул.


Вреди от камфора
Камфоровото масло е много силно, поради което трябва да се употребява с повишено внимание. Предозиране с камфор може да доведе до повръщане и гърчове.

Бременни жени, хора, страдащи от
астма и епилепсия, не бива да използват маслото.
Източник : http://www.edna.bg

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА