вторник, 29 март 2016 г.

Чесън - Allium sativum

Чесън - Allium sativum

Чесанът е от семейство Лукови. Няма друго растение в света, което да лекува толкова успешно човечеството от древността до наши дни.

Чесънът е мощен имуностимулант! Той повишава количеството на лимфоцитите, естествените клетки-убийци (унищожаващи раковите клетки) и стимулира останалите компоненти на имунната система. Чесънът стимулира дейността на клетките на NK и MACROPHAGES. Тези имунни клетки убиват патогени клетки в тялото, каквито са и раковите клетки. Имуностимулиращото действие на чесъна е обусловено от съдържащите се в него сяро-, селен- и германий – съдържащи съединения.

Чесънът е мощен антиоксидант, благодарение на съдържащите се в него сулфидни съединения, които защитават организма от действието на свободните радикали.

Чесънът подпомага извеждането от организма на токсичните соли на тежките метали – олово, манган, кадмии и др.

Чесънът повишава радиотолерантността (радиоустойчивостта) на организма, което го прави незаменим помощник при лъчетерапия.
Сулфидите на чесъна “улавят” молекулите на свободните радикали и дори отровни и токсични вещества. Серните съединения не им позволяват да се превърнат в убийствените за човека канцерогенни форми.

Чесънът има мощен ефект на детоксикация на организма. Именно този ефект на чесъна е в основата на лечебния ефект при химиотерапия и лъчетерапия.

Чесънът демонстрира мощен антигъбичен и антибактериален ефект, като взаимодейства с определени химически реакции в тялото. Серните съединения на чесъна разрушават групите thiol (групите на сяра - водород) в ензимите, нужни за репродукцията (размножаването) на бактериите.По специфичен начин чесънът разрушава днк на тези ензими. Тези ензими са нужни за копирането на бактериалните хромозоми и тяхното разрушаване прави бактерията неспособна да се размножава. Така чесънът убива бактериите. Това е механизмът на действие на чесъна и върху раковите клетки.
- Чесънът съдържа множество серни съединения, които имат мощен антивирусен ефект.
- Чесънът има антитромбоцитен ефект, т.е. не позволява да се образуват съсиреци в кръвоносните съдове.
- Чесънът има способността да понижи холестерола в кръвния серум. Медицински изследвания в Германия са доказали, че чесънът може да вдигне нивото на “добрият холестерол” най-малко с осем процента.
- Чесънът е в състояние да понижава кръвната захар, която го прави много полезен диетичен инструмент в третирането на диабет.
- Чесънът има кардиозащитно действие и предотвратява развитието на атеросклероза.
- Чесънът въздейства благоприятно на ръста и делението на клетките. Това му свойство предизвиква регенерираш и подмладяващ ефект.

Безспорни са лечебните качества на пресния чесън при заболявания на кръвоносната система, дихателните пътища, храносмилателната система, отделителната система, сърдечни заболявания и още много други.

===========================================================

Чесънът принадлежи към най-древните лекарствени растения. Чесънът е изключително богат на белтъчини, мазнини, сяросъдържащи активни биологични съединения, витамини (С, Е, А, Д и група В), минерали (йод, калий, натрий, магнезий, селен, силиций, фосфор), инулин, етерни масла; съдържа голямо количество фитонциди (природи противомикробни, противогъбични, противопаразитни вещества) и др.

ЗА КАКВО ПОМАГА ЧЕСНОВОТО МАСЛО: 
• активна естествена подкрепа на здравето 
• допринася за превенцията на атеросклерозата и другите сърдечно-съдови заболявания (сърдечен и мозъчен удар) – предпазва кръвоносните органи и сърцето 
• допринася за поддържането на кръвното налягане в нормални граници 
• регулира (нормализира) нивото на холестерол в кръвта 
• предпазва стените на кръвоносните съдове – предотвратява появата на съсиреци и втвърдяването на артериите и вените 
• стимулира кръвната циркулация и подобрява кръвоснабдяването на организма 
• притежава антибактериално, антифунгално (противогъбично) и противопаразитно действие (унищожава чревните паразити) 
• подобрява храносмилането, обновява чревната флора 
• помага при спазми в стомаха 
• стимулира внасянето на кислород в организма 
• подпомага работата на черния дроб и ендокринните жлези 
• притежава антиоксидантно действие 
• укрепва имунитета – препоръчва се особено в сезона на настинки и грип 
• укрепва организма на възрастните хора 
• допринася за поддържането на жизнения тонус и за общото здраве на организма
Въздействие върху организма:
– Има силно противобактериално действие, чийто диапазон може да се сравни с най-активните антибиотици с широк спектър на действие: ефикасен е срещу грамположителна и грамотрицателна флора, едноклетъчни, вируси, а също глисти.
– Чрез клинични изпитания е установено, че чесънът повишава устойчивостта на организма към настинки и други инфекциозни заболявания, ефикасен е при бронхит, грип, туберкулоза. Спомага за втечняване и отделяне на храчки, има бронхолитични свойства.
– Играе много голяма роля в обмяната на веществата благодарение на сярата, която влиза в състава на аминокиселините, в частност таурина. Тауринът поддържа постоянството на вътрешната среда на организма, управлява работата на клетъчните мембрани, като удържа извън клетката натрия, а вътре – калия и магнезия, т.е. явява се като естествен диуретичен фактор. Сярата се съдържа и в биотина, необходим за регулиране на съдържанието на захар в кръвта, на състоянието на кожата и косата, и най-вече – на нервната тъкан.
– Благодарение на дразнещото си, рефлекторно и секреторно действие чесънът повишава апетита, стимулира работата на стомаха и червата, увеличава секрецията на стомашния сок и жлъчката, потиска процесите на гниене и ферментация в червата, спомага за развитието на нормална микрофлора; явява се добър спазмолитик, което е особено добре при диарии.
– Древните лечители са отбелязали удивителната способност на чесъна да възстановява, обновява и подмладява тъканите на човека. Той регулира процеси, свързани с регенерацията на тъканите, спомага за отваряне и прочистване на кожните пори, подобрява растежа и качеството на косата.
– Прочиства гнойни рани и ускорява епителизацията на дълго незарастващи язви.
– Има антитоксични свойства и още в средновековието се е използвал като противоотрова при отравяния.
– фитонцидите на чесъна задържат активността на някои ферменти на туморите, блокират способността на химичните канцерогени да превръщат нормалните клетки в ракови. Защитава клетките на органите от свободни радикали и тежки метали.
– Чесънът предпазва съдовете от атеросклеротични изменения, разширява ги, понижава артериалното налягане, увеличава амплитудата и удържа честотата на сьрдечните съкращения. Намалява нивото на липидите с ниска плътност в кръвта. Подобрява микроциркулацията.
– Има диуретично действие.
– Има противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект.
– Стимулира половите функции.
– Помага при климактерична невроза, съпроводена с главоболие и безсъние. 

1. Хипоимунни състояния.
2. Възпалителни заболявания на дихателните пътища: бронхит, трахеит, пневмония, бронхоектазия.
3. OPBИ, грun.
4. Бронхиална астма.
5. Намален апетит, метеоризъм, дисбактериоза, атония на стомаха и червата.
6. Гастрит с понижена киселинност, гастроентерит, колит, хроничен запек.
7. Дизентерия, амебиаза.
8. Глистна инвазия.
9. хроничен хепатит, холангит, холецистит от хипотоничен тип.
10. В комплексната терапия на чревни инфекции.
11. Предракови състояния и онкологични заболявания с различна локализация, и за профилактиката им.
12. Нарушена функция на далака.
13. Paxит.
14. Главоболие, мигрена, безсъние.


„NURS“ МАСЛО ОТ ЧЕСЪН – 50мл

.
Производител:Nurs Lokman Hekim
 Съдържа 100% чисто натурално масло от чесън. Маслото от чесън укрепва имунитета, регулира кръвното, чисти белите дробове, действа антибактериално, анти-фунгално (противогъбично), противопаразитно. Подобрява храносмилането и се взима при спазми в стомаха.
Най-важното, че е 100% естествено, и дава тласък на имунната ви система. Предпазва кръвоносните съдове и сърцето – допринася за превенцията на атеросклерозата и другите сърдечно-съдови болести, както и за поддържането на нормално кръвно налягане, предпазва стените на кръвоносните съдове, стимулира кръвната циркулация и подобрява кръвоснабдяването на организма, действа антибактериално, обновява чревната флора, силното антиоксидантно действие допринася за поддържането на жизнения тонус и общото здраве на организма. Помага при ишиас, разширени вени, ревматизъм, възпаление на ставите.Нормализира нивата на холестерола.
Начин на употреба: Приемат се от 3 до 5 капки на ден.

====================================================

http://www.zoya.bg

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА