събота, 27 февруари 2016 г.

Наръчник по алтернативна медицина Д-р Гари Нъл

 www.virtualnabiblioteka.com
ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН ТУК : 

http://www.virtualnabiblioteka.com/images/upload/books/Novi/al_medecina2.pdf


======================================================================
 http://www.vzonata.com/thezone.pdf  -
           ЗОНАТА     Д-р Бари Сиърс
 
Основоположник  на този хранителен режим  и автор на книгата „Влизане в зоната”, Д – р Бари Сиърс , съветва да се храните всеки ден според едно  желязно правило:
-      Въглехидрати 40 % от менюто ви
-      Протеини 30 % от  менюто ви
-      Мазнини 30 %  от менюто ви
По този начин ще поддържате баланса на инсулин и глюкагон в организма.
 Също така е важно след всяко хранене да се изчисляват калориите – на основно хранене 500 ккал и  междинно хранене 100 ккал.  Този диетичен план не е замислен да трае една или две седмици, а трябва да стане начин на живот.
„Зоната” се определя като състояние на организма, в което той работи максимално и оптимално. Тази диета главно е разработена, да помогне в  борбата със сърдечно - съдовите заболявания. Още с първите седмици ще се чувствате будни, отпочинали, заредени с енергия.
 Благоприятните ползи от „Зоната”:
-      Когато започнете да поддържате нивото на кръвната захар, ще забележите, че се концентрирате и мислите много по – добре.
-      Ще премахнете излишните килограми – не се притеснявайте, след като видите, че свалянето не става веднага. На първо време ще изгубите ненужните течности.
-      Ще сте в много добра физическа форма – енергични през целия ден, а следобедното отпускане ще оставите в миналото.
-      Няма да огладнявате между храненията.
-      Намаляване на риска от сърдечно –съдови заболявания и диабет.

Правила в „Зоната” – „зонови блокове”
-      1 блок протеини съдържа 7 гр. протеини
-      1 блок въглехидрати съдържа 9 гр. въглехидрати
-      1 блок мазнини съдържа 1.5 гр. мазнини

Как да разберем колко количество продукт да изядем,  за да се снабдим  с нужното количество блок?

За да намерим колко грама се съдържа в продукта за един протеинов блок, ще разделим 100 на 25 и ще получим колко грама продукт се съдържат  един грам протеин.  Това количество ще умножим по седем, тъй като един блок съдържа седем грама протеин и ще получим колко грама продукт съдържат седем грама протеин, или колко грама продукт да изядем за да сме хапнали един протеинов блок.
 През първата седмица до вас ще трябва да има калкулатор, ще ви се наложи да изчислявате количеството мазнини, протеини и въглехидрати.

 Хранителният режим на „Зоната” е комбинация  от малки количества белтъчини ( във всяка порция ), плюс растителни мазнини и въглехидрати от богати на фибри зеленчуци и плодове.  Стремете се да хапвате на равни интервали и основните хранения да бъдат в точно определи часове.
Спазвайте правилното съотношение на протеини, въглехидрати и мазнини.  Към всеки изяден протеинов блок, добавяйте по един блок  въглехидрати и един мазнини.

Старайте се да изпивате поне 1,8 – 2 л. вода на ден.  При храненето в „Зоната”, тялото на човек превключва от режим на изгаряне на въглехидрати към режим на изгаряне на мазнини. Затова се изисква ежедневен прием на повече вода.
Основен източник на въглехидрати, нека бъдат зеленчуци и по – малко плодове. По този начин ще си набавяте и така нужните антиоксиданти. Хапвайте по – малко храни с въглехидрати с висока плътност ( макаронени изделия, хляб и други).
Консумирайте качествени протеини – сьомга и риба тон. Това са риби с по – тъмно месо, съдържащи в състава си  Омега  - 3 мазнини и протеини, които са богати на веществата цинк и калций.
Ограничава се приема на млечни продукти,  допуска се консумацията само на нискомаслени или обезмаслени  продукти.
Хубаво е да включите физическо натоварване, ходене или упражнения с малки тежести.

Поддръжниците на този хранителен режим, съветват храната да не се възприема като източник на калории, а като инструмент за регулиране на хормоните.  Едно от предимствата на „Зоната” е, че тя е много лесна за изпълнение. Човек трябва да поставя в чинията си белтъчини колкото дланта си, а останалото място да бъде заето от зеленчуци.http://www.modenita.bg

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК : http://www.vzonata.com/vlez-v-zonata/

================================================
ТЯЛОТО ЖАДУВА ЗА ВОДА - Д - р Ф. Батманжелидж  -pdf
====================================================================
Кратък наръчник за дълъг живот
============================================
Зофия Шчербак

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА