неделя, 3 април 2016 г.

Тинктура от преградни стени на орехови черупки.

Преградни стени на орехови черупки: защита срещу недостиг на йод, и не само!
Ореховите преградни стени съдържат много йод - все пак, това се отнася и за целия продукт. Липсата на този микроелемент при хората от нашето време понякога приема застрашителни размери, като дори цели региони могат да страдат от подобни проблеми. В допълнение, с недостига на йод в организма, обикновено се сблъскват бременните жени и младите майки, както и офис работници, които прекарват по-голямата част от деня пред компютъра. Често липсата на йод изпитват и възрастните хора от двата пола.
Лечение с отвара от орехови пеградни стени
Вземете 1/2 чаша преградни стени от орехови черупки и залейте със студена вода в чайник или джезве в съотношение 1:4. Съдът се поставя върху печката, сместа завира и след това се вари с капак на много слаб огън в продължение на десет минути. Оставя се да изстине. Когато отварата се охлади, тя трябва да се филтрира през нагънат в 2-3 слоя от тензух, изсипва се в стъклена купа и се съхранява в хладилник. Схема на прием: един глътка отвара 5-10 минути преди хранене, три пъти на ден. Преди лечението, консултирайте се с вашия лекар - той ще ви даде съвет за продължителността на курса.
• Отварата подобрява обменните процеси в организма и в известен смисъл може да бъде "лекарство" при наднормено тегло. В допълнение, тя помага за укрепване на имунната система, да сложи в ред нервната система, да се отървете от прекомерната нервност и раздразнителност, да се справите с безсънието.

• Отварата от орехови стени притежава антибактериални свойства и затова се прилага и при лечението на конюнктивит под формата на лосиони.

Тинктура от преградни стени на орехови черупки:
За лечение на мастопатия и онкологични заболявания се препоръчва да се извадят преградките от 25 ореха, изсипват се в стъклен съд и се заливат с 200 мл 70% спирт. Стъклената съд, в който ще зрее настойката се оставя една седмица на тъмно място. След това тя се приема три пъти на ден чрез разтваряне на 15-20 капки от препарата в 1/2 чаша вода.
Хубаво е винаги в домашната аптечка, да имате и по-малко концентрирана тинктура, което е полезно в случай на диария или хроничен колит, както и да запазите нервите си в ред, или да имате едно добро средство за лечение на диабет. Ето и рецептата: 1 супена лъжица преградки се поставят в 200ml нормална водка(40°спирт). Сместа се оставя много по-дълго време - точно две седмици. През това време, тя просто трябва да стои на тъмно място. Препоръчва се един или два пъти на ден леко да разклатите бутилката. Готовата настойка се филтрира и се пие по една чаена лъжичка 2-3 пъти на ден.
Курсът на лечение обикновено е две седмици.


Източник : И. Головина

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА