РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН
(вариант на Ivaceda)
Обелва скилидките на две здрави глави чесън и се нарязват гина ситни "филийки". Слагат се в стъклен съд (напр. стъклена халба забира от 0.5 л, но може да се използва за целта и стъклен буркан).
Кипва се 300мл вода и веднага се залива чесъна. Похлупва се с чинийка.
Това се правя вечерта, оставя се запарката да престои до сутринта. Сутрин внимателно се изливат капките от изпаренията обратно в общата течност, прецежда се и течността се държи в затворен буркан.
Разделя се на три приема (по около 100 мл всеки), която се пие 10-15 мин. преди ядене, три пъти дневно.
Заб. Според оригиналната рецепта съдът с чесъна се обработва за няколко минути на водна баня, покрива се с марличка и се оставя да престои.
Според една аптекарка, обаче, прекомерната топлинна обработка унищожава част от полезните вещества на чесъна.
ИЗТОЧНИК: Клуб за борба с рака - DIR.BG
Няма коментари:
Публикуване на коментар