събота, 4 февруари 2017 г.

Зъбите - енергийните потоци

Зъбите са като бушони свързани с енергийните потоци в нашето тяло



Зъбите подобно на косата и ноктите са антени, които отразяват организма на човек. Те са клавиатурата на космичния компютър, какъвто е нашето тяло. Ако се грижим съзнателно за тази клавиатура, ще можем да подаваме правилни команди към цялото тяло и по този начин да въздействаме на всички процеси в него. Проблемите със зъбите сигнализиратза по-дълбоки конфликти, които са постъпили в тялото или психическото състояние на човека. Здравето на целия ниорганизъм (и в частност това на зъбите) е пряко свързано с начина на хранене, мисловното отношение към това, което консумираме, и емоционалното състояние,в което се намираме.
Най-важното нещо, свързано със здравето на зъбите, е как възприемаме това, което ядем. Ние въздействаме на храната пряко, също както и тя на нас. Храненето е свещенодействие, което трябва да се извършва съзнателно. Само така това, което консумираме, може да отдаде най-доброто от себе си, независимо дали е полезно, или не. Дори вредните вещества могат да се трансформират в полезни чрез силата на мисълта. Чрез разума можем да предаваме памет върху продуктите, които консумираме, и така веднъж заредени с любов и благодарност, те я предават на цялотони тяло.
Трябва да знаем, че зъбите са в постоянен растеж независимо от възрастта ни. Ако се храним и говорим осъзнато, те ще имат възможността да се регенерират.
Зъбите са прагът към външния свят, през който постоянно преминава словото. Да говорим осъзнато, означава да говорим в една посока – тази на истината и благото. Когато изричаме хубави думи, създаваме усмивки у другите, което рефлектира и върху нас. Тази верижна реакция се предава на цялата Вселена и спомага за общото здраве на човечеството.
Денталният лекар Росен Бакалов: Зъбите са като бушони Зъбите са свързани с енергийните потоци в нашето тяло и отразяват целия ни организъм. Те са като бушони, които първи реагират за наличието на някакъв здравословен или психологически проблем, което ни позволява да се освободим от конфликта навреме и да оздравеем. По зъбите може да определяме, подобно на ирисовата диагностика, цялостното здравословно и емоционално състояние. Те са разделени на 4квадранта, като всеки от тях отговаря за различен орган и сфера от нашия живот (виж схемата вдясно).
Забелязали ли сте кога ни се появяват афти? Тези малки язвички в устната кухина може да се дължат на някакъв конфликт, при който не изказваме това, което мислим. Ако премълчим нещо, енергията, която остава затаена и несподелена, излиза в афти.
Всички числа във Вселената имат определено въздействие върху нас и когато осъзнато извършваме действията си, освобождаваме вътрешния им смисъл. Подчинявайки броя на отхапванията на определен ред, ние ритмизираме храната у извличаме най-добрите й качества. За да изяде порция храна, на възрастен са му необходими 12 броя отхапвания или загребвания, а за децата той е 21. Числото 12 представлява първична енергия, защото 1 е първично, а 2 – енергия. При децата имаме енергия на първичното, изразена в числото 21. Отмервайки количеството на хапките, ние възпитаваме навика да се храним осъзнато, което ни позволява да се преборим с лакомията и чревоугодничеството.
Източник: 5itagor.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА