неделя, 8 януари 2017 г.

Докозахексаенова киселина (DHA)

Докозахексаенова киселина (DHA) е от съществено значение за растежа и функционална развитието на мозъка при кърмачета. DHA и е необходим за поддържане на нормалната мозъчна функция при възрастни. Включването на изобилна DHA в храната подобрява способността за учене, като има предвид недостатъците на DHA са свързани с дефицити в обучението. DHA е заета от мозъка с предимство пред други мастни киселини. Оборотът на DHA в мозъка е много бърз, повече, отколкото обикновено се реализира. Зрителната острота на здрави, доносени, изкуствено хранените бебета се увеличава, когато тяхната формула включва DHA. През последните 50 години, много бебета са били хранени с адаптирано диети липсват DHA и други омега-3 мастни киселини. DHA недостатъци са свързани с фетален алкохолен синдром, хиперактивно разстройство с дефицит на внимание, кистозна фиброза, фенилкетонурия, униполярна депресия, враждебност агресивен и адренолевкодистрофия. Намаляване на DHA в мозъка са свързани с когнитивно отклонение по време на стареене и с появата на спорадична болест на Алцхаймер. Водещата причина за смърт в западните народи е сърдечно-съдово заболяване. Епидемиологичните проучвания показват силна корелация между консумацията на риба и намаляване на внезапна смърт от инфаркт на миокарда. Намалението е приблизително 50% с 200 мг дневно -1 на DHA от риба. DHA е активната съставка на риба. Не само, че рибеното масло намаляване на триглицеридите в кръвта и намаляване тромбоза, но също така предотвратява сърдечни аритмии. Асоциацията на дефицит на DHA с депресия е причината за стабилна положителна корелация между депресия и инфаркт на миокарда. Пациенти със сърдечно-съдови заболявания или диабет тип II често се препоръчва да приемат ниско съдържание на мазнини диета с високо съдържание на въглехидрати. Изследване с жените показва, че този тип диета повишава плазмените триглицериди и тежестта на диабет тип II и коронарна болест на сърцето. DHA е в мазни риби (сьомга, риба тон, скумрия) и майчиното мляко. DHA присъства в малки количества в месо и яйца, но не е обикновено присъстват в храните за кърмачета. EPA, още една дълга верига п-3 мастни киселини, също присъства в тлъстата риба. По-кратката верига п-3 мастни киселини, α-линоленова киселина, се превръща много добре на DHA в човека. Тези longchain п-3 мастни киселини (известни също като омега-3 мастни киселини) сега стават достъпни в някои храни, особено адаптирано мляко и яйца в Европа и Япония. Рибеното масло намалява пролиферацията на туморни клетки, като има предвид, арахидонова киселина, а longchain п-6 мастни киселини, увеличава тяхната пролиферация. Тези противоположни ефекти се наблюдават с възпаление, особено ревматоиден артрит, и с астма.DHA има положителен ефект върху заболявания като хипертония, артрит, атеросклероза, депресия, възрастни захарен диабет, инфаркт на миокарда, тромбоза, и някои видове рак.

  ИЗТОЧНИК :  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1043661899904954

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА