сряда, 11 юни 2014 г.

СУПЕР МИНЕРАЛЪТ ЗЕОЛИТ

СУПЕР МИНЕРАЛЪТ ЗЕОЛИТ

Природният зеолит, наричан още клиноптилолит е порест минерал с бял цвят, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Поради действието си на молекулно сито той има изключително широко и разнообразно приложение. Ефективността и селективността на зеолитите зависят от разпределението на алуминиевите атоми и от размера на порите в решетката. При синтетичните му разновидности размерите на зърната са в пъти по-малки – едва няколко микрометра, докато зърната на природните зеолити са от порядъка на милиметри.Екип от Националния онкологичен център в София начело с проф. Пенка Благоева изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания.

Основни свойства

Зеолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен. Това очиства организма от отровни вещества. Именно тази структура придава на зеолитите уникални свойства:

- много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий;
- високи сорбционни свойства към амония и някои органични съединения;
- абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;
- абсорбция спрямо тежки метали - олово, цинк, хром и др.;
- способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита;
- способност да изсушава газовете.

ПРОМИШЛЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ
:

1. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние, поради наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма.
2. Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
3. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
4. В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
5. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини от разнообразни примеси.
6. Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
7. Обезмирисва идеално различни субстанции.
8. Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
9. Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
10. Използване се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци.

Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

---------------------------------------------------

Петър Атанасов от Кърджали е най-странната птица сред мислещите хора в Източните Родопи. Той е един от пионерите, поставили темелите на Оловно-цинковия завод. Възпитаникът на ВМИ се изявява като конструктор, откривател и най-редовен “клиент” на ИНРА, където шашка учени от БАН с теории и апарати за очистване на газовете с подвижен пълнеж, с нови принципи на “кипящия слой” и прочее. Но нали е казано, че шило в торба не стои, затова се пробва и като писател, и като политикант. Автор е на книгите “Корона сред целина и катастрофи - хронология 1900-1918 г.”, “Кемал Ататюрк - биографичен очерк” и “Разсипници на съвременна България”. Преливащият от енергия 78-годишен инженер обаче си остава верен на любимата тема - зеолитите, наречени минерали на века. Днес се е юрнал да доказва, че не тракийските златни находища, не Перперикон или Татул, а туфите край Кърджали могат да ни оправят веднъж завинаги дереджето.
- Какви са лечебните свойства на зеолита?
- Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания - рак, язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози. А бе, всичко! Цитирам ти становище на екип от Националния онкологичен център в София начело с проф. Пенка Благоева. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам, след Шестия конгрес по онкология. Минералът, известен още като клиноптилолит, представлява фино “сито”, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества, това определя невероятните му абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и от тежките метали олово, цинк, хром. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиоактивните йони точно с клиноптилолит. Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства.
- Разполагаш ли с доказателства за лечебния ефект на зеолита?

- Колкото искаш /разгръща архива/! Преди време ми се обадиха от Силистра. 69-годишен мъж берял душа, болен от рак на дебелото черво. Изпратих по пощата каквото трябваше. След 6 месеца ми идват на крака с две епикризи и снимки. Не трябва да си доктор, за да видиш, че на втората липсва тъмното петънце, разяждало организма.
На кърджалиец, работещ в Испания, поставили същата диагноза. Бай Хикмет Адем може да е мюсюлманин, но вече пета година ми изпраща картички и армагани за Великден и Коледа. Жена с язва на дванадесетопръстника също стриктно спазваше наставленията ми. Почувствала се добре, направила си нова рентгенова снимка.Познавам поне пет патрона /така наричат бизнесмените по Кърджалийско - б.а./, които не признават никаква вода освен тази от село Бели пласт. Всяка седмица си точат по стотина литра. 9-годишният ми внук също пие само от нея. “Дядо, хвали се той, знаеш ли колко силен се чувствам?! Никой не може да ми се опре.”С една мадама работехме в ОЦК. Кожата по левия й крак започна да се скапва като на прокажен. Рак! - отсякоха лекарите. Излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветваха я да намери зеолит и с фин прах да налага болната си кожа. Колежката, вече пенсионерка, отдавна е забравила страданията си.
- Все още ти е хоби да разработваш “върхови” технологии. Какво ново-вехто покрай последните ти постижения?
- След като отворих очите на проф. Благоева, тя вече прави лекарство срещу рак на базата на зеолита. Доколкото знам, днес вече се продава по аптеките. Моето е народна медицина. От местните хора знам, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на течността. След прецеждане се пие като лечебна. Именно на тази база създадох зеолитови филтри за прецеждане на питейни води против ракови и други заболявания.
Над 150 000 души са засегнати в момента от коварната болест. Протестите на онкоболните пред здравното министерство скоро няма да затихнат, защото не всеки има възможност да си купи скъпите лекарства.
- По какъв начин действа твоята панацея?
- 200 грама зеолит стигат за цяла година. В чаша с чешмяна вода се поставя една чаена лъжичка от праха. Не е зле да се пусне и таблетка разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след ядене и вечер преди лягане. Може да се прибави малко мед или натурален сок.
- И кога настъпва ефектът?
- Понеже никой не е пророк в собствения си град, ще ти цитирам становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева. “Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”
- Оказва се, че край Кърджали Господ си е “измил” ръцете в най-добро настроение, а малцина са посветените в делата му?
- Остави притчите. Като инженер боравя само с факти. България е най-богата страна в света на този минерал. Запасите от зеолити надхвърлят 10 млрд. тона. В откритите 60 находища в Русия има само 3,5 млрд. тона, колкото са само около Кърджали - “Железни врата”, Бели пласт, “Бели баир”, “Голо бърдо”, “Лясковец” и т.н. А развитите индустриални страни, които не притежават естествени природни находища, усилено произвеждат техни скъпи аналози, тъй като консумацията на зеолити през последните години расте с невиждани темпове. Япония и САЩ са на първо място. Там всяка година употребата нараства с 20 на сто. Единственият наш пазар в момента е Холандия - едва 5000 тона. За оранжериите им. Срам и позор! Според руски и японски капацитети село Бели пласт може да изхранва цяла България. Ама кой да ги чуе.
- И то след като е доказано, че кърджалийският минерал има приложение в почти всички сфери.
- До така наречената демокрация известни количества директно пътуваха за СССР. Използваха ги при направата на брони, устойчиви на кумулативни снаряди, както и за дълбоко осушаване на реактивното гориво. Едва ли е известно на международните ни мениджъри, че минералът се използва и като катализатор при преработката на нефтени продукти. Можем да заринем Арабския свят. Количеството на използваните зеолити в икономиката на една страна е най-точният показател за нейното развитие.
- Къде другаде зеолитът намира широко приложение?
-Къде ли не! Най-вече в селското стопанство и животновъдството. Мой приятел започна да дава зеолитен прах на птиците във фермата си като хранителна добавка. Използват го най-големите швейцарски фирми за производство на шоколад.
- Западни експерти твърдят, че районът на Бели пласт би могъл да се превърне в новия Клондайк?
- Засега там се подвизава само една фирма за бутилиране на обогатена със зеолит питейна вода за всекидневна употреба. Предназначена е предимно за външния пазар, най-вече за Израел и Турция.

www.rodopipress.com
http://vhod.awardspace.com/news.php?lng=bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА