неделя, 6 ноември 2016 г.

Bergenia ciliata (Haw.)Бергения разтваря камъни в бъбреците. - NCBI

* Машинен превод , възможни са неточности , четете статията в оригинал по-долу в публикацията или на адрес : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22557418
 
Bergenia ciliata


 "  2010 юли; 30 (1): 14-7.

Ефект на фенолни съединения от Bergenia ciliata (Haw.) Sternb.leaves на Експериментални камъни в бъбреците.

Автор информация

  • 1 Катедра проучвания PG и изследвания в областта на индустриалната химия, Kuvempu университет, Карнатака, Индия.

абстрактен

Бъбречна образуване на камъни или уролитиаза е сложен процес, който е резултат от серия от няколко физикохимични събития, включително супер-насищане, зародиши, растеж, събиране и задържане в бъбреците. Сред лечения включват литотриптер (ESWL) и медикаментозно лечение. Дори и това лечение ESWL може да причини остра бъбречна травма, намаляване на бъбречната функция и повишаване на камък рецидив. В допълнение, устойчиви остатъчни каменни фрагменти и възможността за заразяване след ESWL представляват сериозен проблем при лечението на камъни. Данните от ин витро, ин виво и клинични проучвания показват, че фитотерапевтични агенти могат да бъдат полезни или като алтернатива или допълнителна терапия при лечението на уролитиаза. Лечебни растения / природни продукти са по-приемливи за тялото, защото те насърчават механизма за ремонт в естествен начин. Различни видове растения на Bergenia рода, са докладвани да притежават antiurolithiatic имот. Bergenia ligulata (стена.) Engl, е една съставка на известен билков препарат Су камък за лечение на камъни в бъбреците. В това проучване алкохол, бутанол, етилацетат екстракти и изолирани фенолни съединения от аюрведа и Unani билката, Bergenia ciliata (Haw.) Sternb. листа (каменоломкови) бяха изследвани за способността им да се разтвори експериментално получени бъбречни камъни калциев оксалат и калциев фосфат, с модел ин витро. Фенолно съединение Р (1), изолирани от етил ацетат част от листа, показа най-висока разтворимост на двете камъни в сравнение с тестовите екстракти при 10 мг концентрация. Въпреки това, той е по-ефективен в разтваряне калциев фосфат камъни (67,74%) от оксалат (36,95%). Референтен стандарт формулация Cystone е установено, че е по-ефективен (48.48%) в сравнение с съединение Р (1).

Ключови думи:

Bergenia ciliata; Калциев оксалат; Калциев фосфат; Urolithiatic; камъни в бъбреците "

 
Bergenia ciliata - Frilly Bergenia 

 ==== Още информация : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21928716 - Bergenia ciliata extract prevents ethylene glycol induced histopathological changes in the kidney.

======================================================================
 АНТИМАЛАРИЙНО ДЕЙСТВИЕ Bergenia ciliata (Haw.)-

Antimalarial activity of Bergenia ciliata (Haw.) Sternb. against Plasmodium berghei.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23793360
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bergenia ciliata

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА